MUP: Član Dveri nije vređao Dačića

MUP Srbije demantovao je navode medija da je funkcioner pokreta Dveri Slaviša Miletić priveden zbog verbalnog sukoba s premijerom Ivicom Dačićem.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.08.2013.

14:11

Default images

Slaviša Miletić, član rukovodstva Pokreta Dveri, uhapšen je danas na proslavi 99-godišnjice Cerske bitke, ali ne zbog verbalnog sukoba s premijerom Dačićem, rečeno je za B92 u MUP-u.

"Ta osoba nije bila u kontaktu sa premijerom Dačićem, niti je bilo ikakvog verbalnog sukoba", rečeno je u MUP-u.

U Ministarstvu dodaju da je Miletić priveden zbog remećenja javnog reda i mira, nakon čega je pušten, kao i da taj događaj nije uticao na odvijanje proslave povodom obeležavanja 99. godišnjice Cerske bitke u Tekerišu.

"Slaviša Miletić je odranije poznat policiji i ima pet prekršajnih prijava zbog remećenja javnog reda i mira, koje su u postupku, dok je za drsko i bezobzirno ponašanje pravosnažno osuđen", rečeno u MUP-u.

Ranije danas pokret Dveri je u saopštenju naveo da je Miletić predvodio delegaciju Pokreta Dveri koja je prisustvovala obeležavanju Cerske bitke i prilikom dolaska predsednika Vlade Srbije Ivice Dačića došao je u verbalni sukob sa Dačićem, koji je trebalo da otvori manifestaciju.

Miletić se obratio Dačiću, kako se dalje navodi u saopštenju, kao "izdajniku Kosova i Metohije, i zapitao ga kako ga nije sramota da dolazi na ovakva značajna istorijska mesta srpskog naroda, koja simbolišu herojstvo i borbu za slobodu, kada je premijer Vlade koja krši sopstveni Ustav i predaje deo državne teritorije terorističkom režimu u Prištini".

"Umesto Dačićevog odgovora usledila je reakcija policijskih organa koji su priveli Miletića i na taj način poslali jasnu poruku da Srbija klizi u diktaturu i vanredno stanje u kome neće biti moguće izreći ni reč kritike prema režimu koji je na vlast došao na pokradenim izborima prošle godine, pritom kršeći sva svoja predizborna obećanja", stoji još u saopštenju Dveri.

Taj pokret zahteva da se uhapšeni Slaviša Miletić odmah pusti, a iz Ministarstva unutrašnjih poslova podsećaju "da uloga policije nije da progoni građane koji govore istinu i bore se za Srbiju, već da zaštiti državu od krivičnih dela izdaje i kršenja ustavnog poretka".

Iz kabineta premijera Srbije i ministra unutrašnjih poslova za sada nema komentara na ovu vest.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: