Trivanova kritikovala Agenciju

Članica Predsedništva DS Jelena Trivan ocenila da je Agencija za borbu protiv korupcije ugrozila svoju nezavisnost postajući deo političkih procesa i obračuna.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.06.2013.

16:16

Default images

U otvorenom pismu direktorki Agencije Tatjani Babić, funkcionerka DS je upitala kako je moguće da se postupci koje Agencija vodi "najavljuju i vode zapravo u medijima".

"Kako je moguće da funkcioneri obaveštenja o pokretanju postupka dobiju preko medija i da su to listom predstavnici opozicije? Kako je moguće da članovi Odbora Agencije krše zakon komentarišući postupke i čak licitiraju vrstom dela i kaznom u medijima kršeći zakon, a da vi na to ne reagujete? Kako je moguće da jedna institucija sprovodi zakon ako ga sama krši", navela je Trivanova.

Ona je dodala da očekuje od Agencije da je obavesti o podizanju prijave protiv nje ili da demantuje najavu pokretanja krivične prijave ukoliko prijava ne postoji.

"Šta god da bude odluka Agencije u koju ne želim da se mešam dokazaću da sam zakon poštovala, a ovim putem želim da sprečim svaki pokušaj moje kriminalizacije korišćenjem Agencije i njenih instrumenata", navela je funkcionerka DS.

Jelena Trivan je dodala da nema "nijednu aferu za sobom" i da nikada nije prekršila zakon, kao i da neće dozvoliti da je "zloupotreba priče o prijavi imovine stavlja u koš sa onima koji su zloupotrebljavali položaj i bogatili se na nezakonit način".

Dnevnik "Informer" danas je objavio da će Agencija za borbu protiv korupcije podneti krivičnu prijavu protiv Jelene Trivan zbog skrivanja imovine, a zbog čega joj navodno preti do pet godina zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: