Sud potvrdio optužnicu Miškoviću

Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića, njegovg sina Marka, Mila Đuraškovića i još osam osoba.

Izvor: B92

Subota, 11.05.2013.

16:05

Default images

Optužnica je prosleđena optuženima i njihovim braniocima na odgovor. Portparol Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić rekla je da je krivično vanpretresno veće Posebnog odeljenja tog suda juče preispitivalo optužnicu i utvrdilo da sadrži sve potrebne elemente da bi se po njoj postupalo.

Ristić je dodala da je sud juče izdao naredbu da se optužnica ekspeduje optuženima i braniocima na odgovor.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je u četvrtak optužnicu protiv Miškovića i još 10 njegovih saradnika zbog sumnje da su mahinacijama oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Optužnicom su obuhvaćeni i Miškovićev sin Marko, kao i vlasnik "Nibens grupe" Milo Djurašković.

Njima se na teret stavlja krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja, a za oba dela zaprećena je kazna do 10 godina zatvora.

Krivično pretresno veće Specijalnog suda u petak je na predlog Tužilaštva, produžilo pritvor Miroslavu Miškoviću i Milu Đuraškoviću, zbog opasnosti od bekstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: