Sutra u BG i Srbi sa juga KiM?

Predstavnici Srba sa severa KiM razgovaraće sutra s predstavnicima Vlade o briselskom sporazumu, a na sastanak žele i Srbi koji žive južno od Ibra.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.04.2013.

11:12

Default images

Predstavnici četiri opštine sa severa Kosova koji se protive sporazumu postignutom 19. aprila u Briselu između srpskog i kosovskog premijera, uz posredovanje EU, saopštili su ranije da nisu odustali od ideje da se o tako važnom pitanju izjasne građani Srbije na referendumu.

Naveli su takođe da je rok od 15 dana za raspisivanje referenduma kratak, a da o formulaciji referendumskog pitanja treba da odluče skupštine četiri opštine sa severa Kosova, koje su i inicirale referendum.

Predsednik srpske opštine Štrpce Zvonko Mihajlović izjavio je danas mitrovičkom Radiju "Kontakt plus" da će i predstavnici lokalnih samouprava južno od reke Ibar sutra biti u Beogradu sa namerom da državnom vrhu iznesu stav i mišljenje o briselskom sporazumu.

Na sastanku prošle nedelje sa državnim vrhom bili su predsednici opština Zvečan - Dragiša Milović, Zubin Potok – Slaviša Ristić, Kosovska Mitrovica – Dragiša Vlašković, Leposavić - Dragiša Vasić, načelnik kosovskomitrovičkog okruga Radenko Nedeljković i zamenik direktora vladine Kancelarije za KiM Krstimir Pantić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: