MK: U srpskoj pšenici teški metali

Agencija za hranu i veterinarstvo Makedonije saopštila je da je otkrila povećanu koncentraciju teških metala u pšenici koja je poreklom iz Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 27.02.2013.

20:59

Default images

U saopštenju Agencije se navodi da je, prilikom kontrole hrane iz uvoza na granici, u nešto više od 330 tona pšenice utvrđena količina teških metala iznad dozvoljenih granica koje predviđa Pravilnik za bezbednost hrane.

Agencija tvrdi da ni kilogram te pšenice nije završio u prometu, jer su analize napravljene na graničnom prelazu prilikom pristizanja šlepera s robom.

Saglasno zakonskim procedurama, čitava količina sumljive pšenice se nalazi pod nadzorom Agencije i njeno puštanje u promet je zabranjeno. Uvoznici su zatražili superanalizu, pa su primerci poslati na dopunsko laboratorisko ispitivanje, navodi se u saopštenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

19 h

Podeli: