"Šta je s mlekom 190 proizvođača?"

Potpredsednik Nacionalne organizacije potrošaca Zoran Nikolić pita šta je sa zdravstvenom ispravnošću mleka kod ostalih više od 190 proizvođača u zemlji.

Izvor: B92

Petak, 22.02.2013.

17:48

Default images

On je izjavio da su zbunjujuće informacije o ispravnosti mleka s graničnim vrednostima aflatoksina.

"U Srbiji postoji oko 200 proizvođača mleka, a objavljivanja izveštaja o prisutnosti aflatoksina kod šest proizvođača kod kojih su uzorci i uzeti, bez informacija o zdravstvenoj ispravnosti tog prozivoda kod ostalih proizvođača, je nekorektno", ocenio je Nikolić.

Prema njegovim rečima: "Građani se s pravom pitaju da li to znači da je mleko koje je uzorkovano i za koje su objavljene informacije o prisutnosti aflatoksina neispravno, a da je ispravno mleko koje nije uzorkovano".

Nikolić, koji je i predsednik organizacije potrošača Kragujevca, rekao je da su u tom gradu trogovine same povukle određene količine mleka za koje su u javnost iznete sumnje o prisutnosti aflatoksina.

O tome koliko je mleka u četvrtak povučeno iz kragujevačkih trgovina ni danas nije bilo moguće dobiti zvanične podatke.

Veterinarski inspektori kažu da nisu ovlašćeni da daju izjave, kao i da dnevne izveštaje o radu na terenu dostavljaju Republičkom veterinarskom inspektoru.

U kragujevačkim trgovinama "Trnava promet" i "Braća Popović" trgovci su Tanjugu rekli da se mleko prodaje slabije nego u danima pre objavljivanja izveštaja o prisutnosti aflatoksina u mleku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: