Knić: Pronađena mrtva beba u torbi

Kada je iz kćerkine putne torbe pokušala da izvadi stvari da bi ih oprala, jedna Knićanka pronašla je mrtvo novorođenče.

Izvor: B92

Petak, 01.02.2013.

18:28

Default images

Prema saopštenju iz Policijske uprave, osnovano se sumnja da je bebu u putnoj torbi, nakon dužeg odsustvovanja, u roditeljski dom donela njena kćerka, čiji se identitet zasad ne pominje. Zgranuta žena odmah je o tome obavestila supruga, a ovaj policiju.

Mlada žena je dugo vremena bila odsutna, odnosno otišla iz roditeljske kuće u koju se vratila pre tri dana. Slučaj je u petak oko podneva policiji prijavio njen otac, saznaju "Novosti" u kragujevačkoj Policijskoj upravi.

Na lice mesta odmah je stigla uviđajna ekipa policije, predstavnici tužilaštva i suda. Istražni sudija Višeg suda Jelena Vilotijević rekla je da se, prema dosadašnjim saznanjima, mlada žena najverovatnije porodila u bolnici u Novom Pazaru.

"Naša prva saznanja na to ukazuju, a u daljem postupku utvrdićemo sve činjenice", kaže sudija Vilotijević.

Prema tim informacijama, devojka je rodila zdravo muško dete 31.decembra prošle godine. To se vidi i po otpusnoj listi iz bolnice. Šta se kasnije dešavalo zasad je nepoznanica.

Ona je 27.januara došla kod roditelja u selo Borač. Putnu torbu je ostavila ispod trema roditeljske kuće i nikome ništa nije pričala. Njena majka je u tokom prepodneva videla putnu torbu svoje kćerke i pomislila je da treba da je otvori i opere veš. Kada je otvorila torbu ugledala je u njoj mrtvo novorođenče.

Odmah je obavestila svog supruga, a on policiju. Prema prvoj izjavi istražiteljima, majka deteta rekla je da je živela sama i da je jednog dana videla da dete ne daje znake života. Uplašila se, bebu stavila u putnu torbu i došla kod roditelja.

Istražni sudija Višeg suda je naložio obdukciju leša deteta, a kako je saopšteno iz policije, nakon obdukcije i prikupljenih dokaza, uz konsultaciju sa nadležnim tužilaštvom, protiv majke deteta biće preduzete mere krivične odgovornosti.

Prema saznanjima iz istrage, devojka dugo nije bila u dobrim odnosima sa svojim roditeljima. Navodno je zato otišla u Novi Pazar gde je radila u ugostiteljskim objektima, verovatno kao konobarica. Pretpostavlja se da se tamo i porodila, a šta se dalje dešavalo utvrđuje istraga. Do sela Borač navodno ju je svojim kolima dovezao jedan prijatelj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: