"Borislav Milošević bio patriota"

Borislav Milošević bio je veliki patriota, intelektualac, drug i jugoslovenski diplomata, koji je najviše voleo svoju zemlju i zastupao je dostojanstveno.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.01.2013.

19:27

Default images

To su poručili poštovaoci, prijatelji i kolege preminulog diplomate na komemorativnom skupu u Domu sindikata.

Izraze žaljenja povodom smrti Miloševića pismom je uputio i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, koji je naveo da je Milošević bio veliki Srbin i prijatelj Rusije, koji je ceo život posvetio razvoju dobrih odnosa dve zemlje i naroda.

Milošević je, kako se navodi u pismu Šojgua, snažno branio interese svoje otadžbine u najtežim vremenima i uslovima.

Na komemorativnom skupu istaknuto je da je Milošević dao neprocenjiv doprinos učvršćivanju prijateljskih odnosa SRJ i Ruske Federacije, a iako se saživeo s kulturom Rusije i Belorusije, u kojima je službovao, najviše je voleo svoju zemlju i narod.

Komemorativni skup je organizovao Beogradski forum za svet ravnopravnih, a predsednik te organizacije Živadin Jovanović naveo je da u Beogradu, Podgorici, Moskvi i drugim gradovima Evrope i sveta, a najviše u Miloševićevom rodnom zavičaju, nakon njegove smrti ostaje velika praznina, bol i žaljenje, ali i čast šo je postojao takav čovek.

Miloševićevi poštovaoci, prijatelji, kolege i porodica su istakli i da je bio svestrana ličnost, profesionalac, čovek visoko moralnih načela, koji je uvek pažljivo slušao sagovornike i iznenađivao ih svežinom pogleda na život.

"Kao istinski intelektualac smatrao je da čovek vredi onoliko koliko stvara i doprinosi društvu", naveo je Jovanović opisujući Miloševića kao profesionalnog diplomatu vrhunskih dometa koji je dobro poznavao suštinu društvenih procesa i bio u stanju da prepozna prave mogućnosti za saradnju sa drugim zemljama.

Na skupu se obratio i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin, koji je naveo da je Milošević bio dobar i divan čovek, veliki patriota Srbije i veliki prijatelj Rusije, kojoj će zauvek ostati u svetlom sećanju.

Pismo saučešća povodom smrti Miloševića uputio je i ambasador Alžira u Srbiji Abdelkader Mesdua, a skupu su prisustvovali i ambasador Belorusije Vladimir Čušev, funkcioneri SRS Nemanja Šarović, Vjerica Radeta, Zoran Krasić, predstavnici udruženja "Istočna alternativa" Dragan Todorović i Paja Momčilov, predsednik udruženja "Sloboda" Uroš Šuvaković...

Borislav Milošević, koji je bio ambasador SRJ najpre u Alžiru, a zatim od 1998. godine i u Rusiji, preminuo je u noći između 28. i 29. januara u Beogradu, u Kliničko-bolničkom centru "Dedinje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: