Neophodna neutralnost carine Kosova

Novi šef pregovaračkog tima Dejan Pavićević kaže da će Srbija insistirati na maksimalnoj statusnoj neutralnosti carine Kosova.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.09.2012.

23:46

Default images

Pavićević je ukazao da bi bilo neozbiljno da nova vlada poništi već postignute sporazume.

"Mi ćemo se truditi da se insistira na maksimalnoj statusnoj neutralnosti carine Kosova i da se oni ponašaju samo u skladu sa činjenicama da Kosovo jeste posebna carinska teritorija, isto kao što je Hong Kong posebna carinska teritorija u okviru Kine", kazao je Pavićević za Politiku.

On je dodao da će Srbija najviše insistirati na ulozi Euleksa. Pavićević je ocenio da bi Srbija nepoštovanjem već postignutih sporazuma gurnula "prst u oko" EU i proizvela kontraefekat.

"Ako bilo koji sporazum poništimo, dobićemo vrlo prostu stvar: daljeg dijaloga neće biti", rekao je šef pregovaračkog tima Beograda u tehničkom dijalogu sa Prištinom. Pavićević je poručio da nikakve odluke neće donositi mimo vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: