"DSS nije najjači, ali je stabilan"

Potpredsednik DSS Miloš Aligrudić kaže da njegova stranka možda nije najjača, ali da je svakako jedna od najstabilnijih na političkoj sceni Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.09.2012.

20:49

Default images

"Pitanje preuzimanja državnih poslova, obaveza i staranja o državi od strane DSS je pitanje vremena, to nije neizvesno već potpuno izvesno", rekao je Aligrudić na svečanosti povodom 20 godina od osnivanja Gradskog odbora te stranke u Jagodini.

Za 20 godina delovanja DSS-a, bile su dve, kako je kazao, etape, prva - borba protiv Slobodana Miloševića, a druga za opstanak Srbije i srpskog naroda i borba za demokratske institucije.

"Ispostavilo se da je ova borba večita i mi tu borbu nismo uspeli da uspešno privedemo kraju, ponajviše zbog određenih interesa pojedinih sila i njihove slike o tome kako bi trebala da izgleda politička kompozicija na Balkanu", rekao je Aligrudić.

Opstanak ideje koju profilišemo nije da bi dobili naklonost jedne ili druge sile ili pojedinih krugova u Briselu, već zbog potreba da zaštitim naš interes i naše biće i tu je došlo do sukoba, ocenio je on i dodao "čas smo najpoželjnija stranka, a čas najnepoželjnij u Srbiji, sve zavisi od onog šta žele lideri u inostranstvu, onih koji imaju dominantnu ulogu u međunarodnim odnosima".

"Ova priča nema kraja, a to nam daje nadu da će jedna čista demokratska, na evropskim principima zasnovana ideja, ideja nacionalnog opstanka srpskog naroda na ovim prostorima, ipak uroditi plodom, ako to ne može za godinu, a ono bar za 10 do 15 godina", rekao je Aligrudić.

Na svečanosti je učestovao i član Izvršnog odbora DSS Željko Tomić, osnivači odbora, članbovi i simpatizeri DSS.

U Holu Centra za kulturu otvorena je izložba fotografija o počecima rada Gradskog odbora, a u maloj sali konvencija stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: