SNS protiv cepanja Srbije

Funkcioner SNS Igor Mirović kritikovao je mlaku reakciju vladajućih stranaka na ideju da Vojvodina dobije status republike u sastavu federalne Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.03.2012.

13:53

Default images

Predsednik Okružnog odbora SNS je naveo da je konferenciju za novinare organizovao kao odgovor na takve ideje, ocenivši da je reč o namerama cepanja Srbije.

"Ovako državno ustrojstvo Srbije zagovaraju minorne stranke i grupacije", rekao je on.

Mirović, međutim, tvrdi da te grupacije čak imaju uticaja u Demokratskoj stranci i Ligi socijaldemokrata Vojvodine.

On smatra da je "od DS teško očekivati jaču reakciju s obzirom da je ta stranka u koaliciji sa LSV" koja je, kako tvrdi, "suštinski organizator i inspirator onoga što smo čuli i što ćemo još čuti 1. aprila na toj tzv. Vojvođanskoj konvenciji".

Nekoliko nevladinih organizacija, političkih stranaka i pojedinaca, najavili su konvenciju 1. aprila, na kojoj će zatražiti podršku javnosti za preuređenje Srbije u saveznu državu, u čijem sastavu bi bile Republika Srbija i Republika Vojvodina.

Njihov predlog uobličen je u Deklaraciju o osnovama demokratskog ujedinjenja Vojvodine i Srbije.

Mirović je poručio da će SNS, ukoliko pobedi na izborima, dosledno poštovati Ustav koji predviđa obaveze prema Vojvodini, ali i pravo Vojvodine da, kao što je to uvek želela, bude sastavni i neraskidivi deo Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: