"Film Anđeline Džoli je loš"

Film Anđeline Džoli "U zemlji krvi i meda" ne prestaje da izaziva reakcije, a gosti Utiska nedelje slažu se u oceni da je reč o lošem filmu sa opasnom porukom.

Izvor: B92

Nedelja, 19.02.2012.

23:10

Default images

Filmska kritičarka Dubravka Lakić i glumac Tihomir Stanić kažu da razumeju zašto se oko tog filma "podigla tolika prašina" navodeći da je reč o lošem filmu u kom se pamfletski ponavljaju svi stereotipi.

Filmska kritičarka "Politike" Dubravka Lakić smatra da se Džoli kroz svoj film založila i opravdala intervenciju NATO snaga.

"Mi smo svi njena kolateralna greška i ona se zapravo zalaže za pravoremene intervencije NATO snaga. I to je poruka filma, na žalost mi smo svi njoj poslužili da plasira takvu poruke sa te svoje navodne humanitarne pozicije. Ona se sve vreme iz te pozicije krije i to je opasno po meni", kaže Dubravka Lakić.

Glumac Tihomir Stanić koji je film gledao u Zagrebu, kaže da ga film "U zemlji krvi i meda" ničim nije dirnuo.

"Ono što me je uznemirilo i što mi je čudno i što prvi put vidim je to što se pred početak filma na platnu pojavljuje Anđelina Džoli sa svojom porukom u kojoj gledaocima kaže da će sada videti jedan film i jednu istinu koja je bolna i teška. Ona praktično daje uputstvo za gledanje filma u kome kaže da oni koji se ne slože sa tim da su za rat i silovanje. I ta njena poruka, to je stvar koja je čudna i govori o tome da to nije samo film nego da ima i politijku", navodi Tihomir Stanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: