Zukorlić traži stolicu u UN

Svetski bošnjački kongres kao krovna asocijacija svih Bošnjaka sveta tražiće svoje predstavništvo u UN, rekao je glavni muftija IZ u Srbiji Muamer Zukorlić.

Izvor: B92

Petak, 23.12.2011.

20:29

Default images

Krovna asocijacija će okupljati i koordinirati svu bošnjačku energiju.

Muftija Zukorlić je pojasnio da se mesto u Ujedinjenim nacijama traži po modelu Svetskog jevrejskog kongresa.

"Jevreji su dobili svoje mesto u UN jer su preživeli Holokaust. Mi smo preživeli genocid i imamo pravo na svoj Svetski kongres i svoje mesto u UN", naglasio je Zukorlić.

On je za naredne dane najavio formiranje Bošnjačke nacionalne fondacije u Sarajevu, koja će „objediniti finansijsku snagu bošnjačkih biznismena i privrednika“, a „Bošnjacima je potreban i Bošnjački nacionalni univerzitet, koji će u narednom periodu nastati u Sarajevu“.

Muftija Zukorlić je podržao predlog reisul-uleme IZ Bosne i Hercegovine Mustafe Cerića upućen ambasadama islamskih zemalja u Sarajevu da se predsedniku RS Miloradu Dodiku uskrati gostoprimstvo u tim zemljama i „time se mora staviti tačka na antimuslimansko delovanje ovog čoveka i njegovih mentora u Beogradu, koji ne skrivaju svoje neprijateljstvo prema muslimanima, Bošnjacima i islamu uopšte“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: