Pokušaj samoubistva s mosta

Mlađa ženska osoba pokušala da se ubije skokom s Brankovog mosta u Beogradu oko podneva, ali ju je u tome, brzom intervencijom, sprečila policija.

Izvor: B92

Sreda, 07.12.2011.

12:52

Default images

Hitna pomoć i ekipa policije stigli su u momentu kada je žena, očigledno u nameri da se ubije, sa sebe skinula odeću, ostavila torbu i spremila se za skok u Savu.

Jedan od policajaca na mestu zbivanja izjavio je Tanjugu da je reč o ženi staroj 35 godina.

Brankov most je jedna od tačaka u Beogradu gde se najčešće događaju samoubistva i pokušaji samoubistava.

Prema broju samoubistava - 19 na 100.000 stanovnika - Srbija je na 13. mestu u svetu, a mentalni poremećaji, kao što su depresija i zloupotreba psihoaktivnih supstanci uzroci su u više od 90 odsto slučajeva.

Praksa psihijatara ukazuje na to da žene češće od muškaraca pokušavaju da izvrše samoubistvo, ali da muškarci u tome češće uspevaju i to u srazmeri tri prema jedan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: