"Ništa ne gubimo i bez kandidature"

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica kaže da građani ništa neće izgubiti ukoliko Srbija u petak ne dobije kandidaturu za članstvo u EU.

Izvor: B92

Utorak, 06.12.2011.

15:05

Default images

U pisanoj izjavi medijima Koštunica je ukazao da su pritisci i ucene oko dobijanja kandidature, kojih je, kako smatra, ovih dana sve više, dobar povod da se konačno povede ozbiljna rasprava o tome kojim putem zemlja treba dalje da ide.

"U svakom slučaju uveren sam da je sazrelo vreme za novu politiku i za utvrđivanje novog državnog cilja. Umesto dosadašnjeg, da Srbija postane članica EU, naš novi nacionalni cilj treba da bude politički i vojno neutralna i ekonomski stabilna Srbija", rekao je predsednik DSS.

Koštunica je, takođe, kazao da je interes Srbije da ima dobru i razvijenu ekonomsku saradnju sa državama EU, kao i sa svim drugim državma i da je jedino dobro i pravo rešenje da se uspostavi nacionalno jedinstvo oko te nove nacionalne politike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: