Spasilac identiteta Milo Đukanović

Crnogorski PZP smatra da već duže postoji inicijativa u vrhu DPS da se kao spasilac ugroženog nacionalnog projekta i identiteta vrati Milo Đukanović.

Izvor: B92

Petak, 23.09.2011.

15:37

Default images

Lider PZP Nebojša Medojević je Tanjugu u Herceg Novom rekao da je deo tog plana da novi kandidat za predsednika države bude aktuelni predsednik parlamenta Ranko Krivokapić.

Medojević je, povodom sastanka Krivokapića i Đukanovića sa dvadesetoricom intelektualaca, sinoć u podgoričkoj vili "Gorica", kome nisu prisustvovali predsednik Filip Vujanović, premijer Lukšić, a ni potpredsednik DPS-a Svetozar Marović, rekao da su sllični sastanci organizovani ranije sa predstavnicima organizovanog kriminala.

Reč je, rekao je Medojević, o ljudima koji su nezadovoljni radom Lukšića, a i zabrinuti su zbog eventualnog dobijanja pozitivnog mišljenja Evropske komisije o datumu pretpristupnih pregovora.

"To bi značilo nove reforme, nove pritiske, očekivana hapšenja krupnih riba iz oblasti organizovanog kriminala. Čitav taj pritisak od nove politike u Crnoj Gori, koja očigledno dobija sve više pristalica, neizdrživ je za pripadnike organizovanog kriminala, za sam vrh DPS", rekao je Medojević.

On je uveren da se sinoćni sastank desio ubrzano i zbog podrške koju je Lukšić ranije dobio od Nemačke, a kada su u pitanju pitanja od nacionalnog značaja, verovatno će, kako je rekao, dobiti podršku i od predsednika SAD Baraka Obame, sa kojim bi crnogorski premijer trebalo da se sretne polovinom narednog meseca.

"Činjenica da očigledno ta nova politika sada već dobija potpuno jasnu podršku međunarodne zajednice, a gospodin Đukanović zna šta znači promena stava međunarodne zajednice za male lokalne balkanske diktatore, izazvala je paniku u redovima organizovanog kriminala", tvrdi Medojević.

On je sinoćni sastanak nazvao "sastankom trećepozivaca" ili "antievropski i antireformski" skup koji bi trebalo da skrene pažnju građana sa realnih životnih pitanja - nezaposlenosti, cena, pljačke kod privatizacija, kriminala, korupcije, na ova tzv. identitetska pitanja.

"Mi u PZP-u to tako i doživljavamo", rekao je Medojević i dodao da se krug intelektualaca sa kojima je Đukanović ranije vodio slične razgovore drastično smanjio.

"Ostali su samo ljudi koji za taj svoj crnogorski patriotizam dobijaju ogromne honorare iz raznih državnih institucija. U svakom slučaju to što će sada oni da otvore priču o ugroženosti crnogorskog identiteta od samih Crnogoraca koji žele promene, demokratiju i reforme je manje važno", kazao je Medojević i dodao da je mnogo važniji ovaj politički kontekst, a to je početak realizacije plana kako Đukanovića da vrate na mesto premijera.

Medojeviću je očigledno da po tom planu sam premijer Lukšić i predsednik Vujanović predstavljaju suprotstavljene strane, te ostaje da se vidi kako će to sve ići.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: