Berluskoni dolazi sam u Srbiju

Silvio Berluskoni, premijer Italije, doći će u petak sam u Beograd, a ministri iz njegove vlade ipak će ostati u Rimu, piše "Blic".

Izvor: B92

Sreda, 13.07.2011.

14:53

Default images

Državnici, koji su najavljeni za učešće na međuvladinom samitu Srbija-Italija, ostaju u Rimu kako bi radili na rebalansu budžeta i merama štednje.

Premijer Berluskoni je potvrdio da će, iz prijateljstva koje oseća prema Srbiji, doći u petak u Beograd uprkos obavezama koje ima u Italiji.

Ministri unutrašnjih poslova, ekonomskog razvoja, poljoprivrede i instrastrukture, koji su bili najavljeni za ovaj samit, odložiće posetu Srbiji za kasnije.

Zbog toga će i Poslovni forum dve zemlje biti otkazan, a Paolo Romani, ministar za ekonomski razvoj, koji je trebalo da otvori Forum, posetiće Beograd od jeseni, navodi "Blic".

Istog dana kada Berluskoni dolazi u prvu zvaničnu posetu Srbiji, u Donjem domu italijanskog parlamenta počeće debata o rebalansu budžeta do 2014. i merama štednje koje bi trebalo da spreče ulazak Italije u dužničku krizu.

Ovo je trebalo da bude drugi međuvladin samit Srbija-Italija, kojim bi bilo potvrđeno strateško partnerstvo potpisano na prvom samitu u Rimu u novembru 2009. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: