Libija ne priznaje odluku MKS

Libijske vlasti odbacile odluku Međunarodnog krivičnog suda da izda nalog za hapšenje Muamera el Gadafija i saopštile da MKS za to nije nadležan.

Izvor: B92

Utorak, 28.06.2011.

08:00

Default images

"Libija ne prihvata odluku MKS, koji je sredstvo zapadnog sveta za procesuiranje lidera iz Trećeg sveta", izjavio je ministar pravde Muhamed el-Kamudi na konferenciji za novinare u Tripoliju, a preneo je Rojters.

"Lider revolucije i njegov sin nemaju nikakvu zvaničnu funkciju u libijskoj vladi i stoga oni nemaju veze sa optužbama MKS protiv njih", rekao je on.

Kamudi je rekao i da je odluka MKS "izgovor za NATO koji još pokušava da ubije Gadafija", preneo je Frans pres.

Podsetimo, Haški sud izdao je nalog za hapšenje Gadafija, njegovog sina Saifa al-Islama i šefa libijske obaveštajne službe Abdulaha al-Senusija, po optužbama za zločine protiv čovečnosti.

Odluka je doneta nakon 100-tog dana vazdušnih operacija NATO u Libiji, koje su, kako ocenjuje francuska agencija, uticale na slabljenje pritiska Gadafijevih snaga na gradove pod kontrolom pobunjenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

7 h

Podeli: