Koji ministri ostaju bez funkcije?

Premijer Cvetković najavio da preuzima vođenje Ministarstva finansija, kao i da Slobodan Milosavljević neće voditi objedinjeni resor poljoprivrede i trgovine.

Izvor: B92

Nedelja, 06.03.2011.

22:15

Default images

U nedelju je objavljen spisak resora ministara rekonstruisane Vlade, ali ne i imena ministara. Premijer je ipak, u Utisku nedelje na B92, najavio "nova lica".

Nezvanično, u nedelju je još bilo "otvoreno" ko će biti potpredsednik Vlade iz G17 plus, kao i ko će voditi resor poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.

Ono što se zna je da Diana Dragutinović neće više biti ministarka finansija, pošto vođenje njenog resora preuzima predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković. Takođe, Cvetković je, gostujući u emisiji "Utisak nedelje" na TV B92 izjavio da ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede (nastalo “spajanjem” Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva trgovine) neće voditi Slobodan Milosavljević.

Premijer, ipak, nije hteo da odgovori na pitanje da li Saša Dragin ostaje ministar.

List “Danas” piše da je u nedelju u prvi plan kao kandidat za ministra u tom resoru izbio funkcioner Demokratske stranke i bivši ministar pravde Dušan Petrović.

Inače, konačan dogovor o ministarstvima trebalo bi da bude formalizovan u parlamentu, usvajanjem Predloga zakona o ministarstvima i izmena i dopuna Zakona o Vladi. Predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović izjavila je da rasprava o rekonstrukciji može da počne čim u parlament stignu predložene izmene Zakona o Vladi, kao i da procedura u Skupštini može da se završi do idućeg ponedeljka. Vlada Srbije objavila je u nedelju plan rekonstrukcije, po kom će postojati 17 ministarstava, a Vlada će imati 21 člana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: