Bajec: U 2011. izvestan boljitak

Građani Srbije u 2011. godini mogu da očekuju izvesno poboljšanje životnog standarda, izjavio je ekonomista Jurij Bajec.

Izvor: B92

Nedelja, 26.12.2010.

12:07

Default images

On je ocenio da je već sada izvesno da će, uz odmrzavanje penzija i plata, rast privrede dostići tri odsto.

Inflacija će, po njegovim rečima, u drugoj polovini godine pasti na jednocifrenu, industrijska proizvodnja i izvoz nastaviće da rastu, a stopa nezaposlenosti počeće da pada.

Bajec u 2011. godini očekuje priliv direktnih investicija od oko tri milijarde evra.

"Građani mogu da očekuju izvesni boljitak, iz prostog razloga što će se desiti nekoliko stvari koje su već konačno dogovorene i koje su izvesne, a prvo je odmrzavanje plata u javnom sektoru i penzija", rekao je Bajec i saglasio se da će to odmrzavanje mesečnih prihoda biti skromno, naročito početkom 2011. godine.

Bajec je ocenio da će povećanje zarada i penzija, sprovedeno u tri etape, iznositi šest, sedam odsto i ukoliko se inflacija u drugoj polovini 2011. svede na jednocifrenu, kao što je to obećao guverner Narodne banke Srbije, onda će mesečni prihodi penzionera i zaposlenih biti osetno bolji nego u prethodnoj godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: