Asanž sam u ćeliji zbog sigurnosti

Osnivač sajta Vikiliks Džulijan Asanž prebačen je u zatvorsku ćeliju samicu u Londonu, izjavila je njegova pravna zastupnica.

Izvor: B92

Petak, 10.12.2010.

21:35

Default images

Asanž, koji je uhapšen u utorak zbog optužbi za silovanja, sada je u samici, rekla je advokatica Dženifer Robinson.

Ona je navela da je Asanž zbog sopstvene bezbednosti zatražio samicu u zatvoru Vandsvort u Londonu. Osnivač Vikiliksa je zatražio i laptop kako bi mogao da pripremi svoju odbranu, jer, kako je navela Robinsonova, ima problema s pisanjem.

"On (Asanž) je nezavodoljan što ne može da odgovori na optužbe o raznim napadima na sajtove protivnika Vikiliksa", rekla je Dženifer Robinson i navela da on nije umešan u tu aferu.

Sajtovi policije i tužilaštva u Holandiji bili su žrtve napada i verovatno je to povezano s hapšenjem jednog mladića, simpatizera Vikiliksa, naveli su mediji.

Asanž je u utorak uhapšen u Londonu zbog dela koja nemaju veze s Vikiliksom, već zbog navodnog silovanja i seksualnog uznemiravanja u Švedskoj, koja traži njegovu ekstradiciju.

Njegovo hapšenje se događa u vreme objavljivanja tajnih depeša američkih diplomata na sajtu Vikiliks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: