Malović: Uskoro o sudijama

Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je da će uskoro početi javna rasprava pred Ustavnim sudom o neizabranim sudijama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.10.2010.

21:09

Default images

Ona je u Vestima TV B92 rekla da će Visoki savet sudstva i Državno veće tužilaca izneti argumente pred Ustavnim sudom zbog čega neka osoba nije izabrana u sudski sistem.

"Neizabrani sudija ili tužilac će moći da iznesu svoje protivargumente", rekla je Malovićeva i dodala da će javna rasprava biti dostupna svima.

Ona je izrazila nadu da će na taj način javnost videti da li su Visoki savet sudstva i Državno veće tužilaca postupali po određenim argumentima ili ne.

Oni koji su izabrani u sudski sistem nisu dobili amnestiju za prethodni rad, a svačiji rad je podložan preispitivanju, rekla je Malovićeva, podsetivši da je nedavno usvojen Pravilnik o disciplinskoj odgovrnosti na nivou Visokog saveta sudstva.

Ministarka pravde je ukazala da reforma pravosuđa ne podrazumeva samo opšti izbor, već izmenu u procesu rada krivičnih i parničnih procedura, kao i izmenu organizacije rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: