Nedelja, 25.07.2010.

21:54

Veliko Gradište: Potraga za dečakom

Đorđu Andrejiću, 13-godišnjaku iz Majlovca kod Velikog Gradišta, izgubio se svaki trag 22. jula. Policija i meštani intenzivno tragaju za dečakom.

Izvor: Večernje novosti

Default images

On je istog dana sa majkom Marinom otišao na njivu, odakle je krenuo sam od njive do svoje kuće, ali ga od tada niko više nije video.

Tek u subotu, 24. jula, oko 10 sati ujutru, njegova majka Marina je nazvala porodicu preko mobilnog telefona, za koji je rekla da ga je pozajmila od nepoznate žene koju je srela na poljskom putu u ataru susednog sela Kurjače.

Porodici je tada rekla da se povredila motikom tokom branja boranije, usled čega se otežano kretala. Zbog toga je svog sina poslala da se sam vrati u selo, jer dobro poznaje put od njive do njihove kuće.

Posle tog razgovora, jedan od meštana Kurjača dovezao je Marinu do njene kuće u Majilovcu, ali dečak još nije stigao. Prema pričama komšija, ona je imala povrede u vidu ogrebotina i modrica po licu i telu, kao i povredu na nozi, za koju je rekla da ju je zadobila još 22. jula. Policija je odmah započela potragu za dečakom, zajedno sa članovima lovačkih udruženja i mnogobrojnim meštanima Majilovca i susednih naselja Biskuplje, Đurakovo i Kurjače.

"Ekipe za potragu intenzivno i detaljno pretražuju ceo teren oko Majilovca. Iako se radi o teže pristupačnom terenu, koji obiluje šumama i uvalama, potraga neće prestati sve dok se dečak ne pronađe", rekli su u policijskoj stanici u Velikom Gradištu.

Prema nezvaničnim saznanjima, uporedo sa ovom potragom, policija je saslušala dečakovu majku i oca, Dejana Andrejića, kako bi se pojasnile sve okolnosti njegovog nestanka.

"Nadamo se da je Đorđe samo zalutao i da će uskoro biti pronađen. Uzdamo se u to da je on izdržljiv i da u našoj okolini nema divljih zveri koje bi mu naudile. Međutim, neshvatljivo nam je da odrastao dečak, koji je nedavno završio sedmi razred, može tek tako da zaluta u okolini svog sela koju dobro poznaje, kao i većina njegovih vršnjaka. Ipak, pošto u potrazi učestvuje veliki broj ljudi, nadamo se najboljem ishodu", rekli su neki od meštana Majilovca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: