Čičak: Knin nisu Terazije

Predsednik Hrvatskog helsinškog odbora Ivan Zvonimir Čičak rekao da se u Kninu popravlja situacija, ali da turisti iz Srbije ponekad ne shvataju novu realnost.

Izvor: B92

Utorak, 22.06.2010.

13:55

Default images

Povod za dolazak Čička na to još uvek trusno područje je sprovođenje Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina.

On je posetio Knin i Kistanje, gde se sastao s gradonačelnicom Josipom Rimac i načelnikom opštine Slobodanom Rončevićem, te predstavnicima janjevačke zajednice u Kistanjama.

"Mislim da se situacija u Kninu, s obzirom na ono što smo tamo imali, jako dobro razvija. Tenzije su bitno smanjene, a imamo nevladine organizacije koje vrlo dobro rade i klone se politike", izjavio je Čičak nakon razgovora s gradonačelnicom Rimac.

"Ovoga leta dolazi nam 100.000 turista iz Srbije i incidenti nam ne trebaju. Problem je što dolaze mladi iz Srbije koji ne shvataju novu realnost, pa se ponašaju kao da su nasred Terazija, a to Janjevce iritira i provocira", rekao je Čičak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: