Dinkić: Nema promene PDV-a

Neće biti promene stope PDV-a, niti promena u oporezivanju plata do kraja mandata ove vlade izjavio je ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.06.2010.

12:52

Default images

Premijer Mirko Cvetković objašnjava da je predlog koji je iznela ministarka finansija samo jedan od predloga o kojima se razmišlja.

Revolucionarna verzija novog poreskog zakona koju je najavila ministarka finansija Diana Dragutinović, da se za jednu trećinu smanje fiskalna opterećenja na zarade, a PDV poveća za 3 odsto nije i definitivna verzija izmene poreskog sistema.

Prema rečima premijera Mirka Cvetkovića, trenutno se razmatraju različite opcije a finalna verzija biće ponuđena u septembru.

"Njenu izjavu treba tumačiti u kontekstu izrade jednog strateško-reformskog pravca u ekonomskoj politici, koji će biti primenjen neposredno, a i biti osnov za reforme u narednih 5 pa i do 10 godina“, kaže premijer.

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić pozdravlja ideju da se smanji oporezivanje rada, a da se poveća oporezivanje potrošnje, ali tek kada se slegnu potresi od svetske ekonomske krize, za 2 godine.

"Dakle u naredne 2 godine, ne očekujem nikakve promene, niti u stopi PDV-a, niti u stopi poreza na plate, porezi se neće menjati do kraja mandata ove vlade“, navodi Dinkić.

Konačan predlog zakona o fiskalnoj odgovornosti biće završen nakon posete Međunarodnog monetarnog fonda u avgustu i kako veruje ministarka finansija, do kraja godine biće i usvojen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: