Hiseni: Nema pregovora o statusu

Ne postoji način da sednemo za sto i razgovaramo sa Srbijom o našem statusu, rekao je u Sarajevu ministar spoljnih poslova Kosova Skender Hiseni.

Izvor: B92

Sreda, 02.06.2010.

20:53

Default images

On je dodao da su mogući razgovori o praktičnim pitanjima "samo na jednakim osnovama, kao dve nezavisne i suverene države".

Hiseni je, posle završetka ministarskog sastanka zemalja zapadnog Balkana i Evropske unije, rekao da "nezavisnost Kosova neće i ne može biti predmet rasprava".

On je dodao da je Kosovo spremno da razgovara sa predstavnicima Srbije o praktičnim pitanjima od zajedničkog interesa, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Hiseni je kazao da ti razgovori mogu biti vođeni "samo na jednakim osnovama, a to znači kao dve nezavisne i suverene države".

Hiseni je rekao da je na ministarskom sastanku u Sarajevu Kosovo prvi put učestvovalo na jednakim osnovama sa svim državama zapadnog Balkana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: