Bajatović uručio 6,5 miliona dinara

Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović uručio je 6,5 miliona dinara humanitarne pomoći socijalno ugroženim porodicama i zdravstvenim ustanovama.

Izvor: B92, Beta

Subota, 06.02.2010.

15:47

Default images

On je taj novac dobio kao naknadu za članstvo u Upravnom odboru "Jugorosgasa". Pomoć od po milion dinara su dobili Kliničko-bolnički centar "Dragiša-Mišović" iz Beograda, novosadska Klinika za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine, Dečje selo "Dr Milorad Pavlović" iz Sremske Kamenice i Univerzitetska dečja klinika iz Beograda.

Istovremeno je 25 porodica iz čitave Srbije dobilo po 100.000 dinara.

Bajatović je na svečanosti u Beogradu kazao da je samo odabrao ustanove kojima će donirati sredstva, dok su mu u odabiru socijalno ugroženih porodica, čija su deca talentovana ili zdravstveno ugrožena, pomogli štampani mediji.

"Mi koji imamo viška treba da pomognemo onima koji imaju problem u životu", rekao je on.

Bajatović je kazao da nije želeo medijsku promociju, ali da se na nagovor kolega odlučio za to kako bi dao primer i drugima da urade nešto slično u vremenu krize.

"Treba promovisati solidarnost", istakao je on i dodao da nije u pitanju politička promocija, već ispunjenje obećanja da će pokloniti novac od članstva u Upravnom odboru "Jugorosgasa" onima kojima je potreban.

Bajatović je najavio da će u oktobru ove godine kao humanitarnu pomoć dati još najmanje pet miliona dinara ugroženim i talentovanim pojedincima.

Prema njegovim rečima, mesečna naknada za članstvo u Upravnom odboru "Jugorosgasa" iznosi oko 8.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: