Vujošević: Ne podržavamo kriminalce

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da klub ne podržava kriminalce koji se kriju iza navijačkih grupa, ali da su takvi slučajevi pojedinačni.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 30.12.2009.

11:11

Default images

On je naveo i da je kritikovao svoje igrače zbog toga što su zajedno sa navijačima pevali uvredljive pesme upućene autorki "Insajdera" B92. Vujošević je, gostujući u emisiji "Kažiprst" na RTV B92, osudio ponašanje dela navijača Partizana i naveo da taj klub nema preveliki uticaj na svoje pristalice.

"Ako se neko bavi kriminalom, ne radi to u ime Partizana. To nije samo problem i pitanje kluba nego celog društva. Iza takvih ljudi mi ne stojimo, ne želimo kriminalce na utakmicama. Ali, to je mali broj ljudi, ja volim navijače Partizana, oni vole klub i poštuju moj rad", rekao je Vujošević.

Vujošević je kritikovao izjavu glavnog i odgovornog urednika televizije B92 Verana Matića koji je rekao da bi sponzori trebalo da prekinu sa finansiranjem klubova i predložio da se, dok se situacija sa huliganima ne reši, utakmice igraju bez publike.

"Veran Matić je rekao da bi trebalo da se uvede prinudna uprava u klubove, pozvao je sponzore da prekinu saradnju sa klubovima i zatražio da se utakmice igraju bez publike. Ispada da postoji spona između klubova i kriminala. Osuđujem pretnje, ali i hajku na sport. Određene stvari se multiplikuju, ne prave navijači histeriju, nego B92", rekao je Vujošević.

Vujošević je rekao da je opomenuo igrače, koji su posle pobede protiv Efes Pilsena u Beogradu sa navijačima pevali pesmu u kojoj se vređa novinarka Brankica Stanković, ali da nisu to svesno uradili i da nisu oni "pokrenuli hajku protiv nje".

On je rekao da mu je žao zbog ubistva navijača Tuluza Brisa Tatona i osudio je poziv na linč i ubistvo novinarke B92. Vujošević kaže da nisu svi navijači Partizana huligani.

"Klub nema preveliki uticaj na navijače. Naše pristalice cene rezultate, pogotovo u uslovima u kojima radimo. Ne smeju svi navijači da se proglašavaju huliganima, a ako ima razloga, neka tužilaštvo ukine navijačke grupe", rekao je on.

"Problem sa navijačima je problem društva, porodice. Nije lako kontrolisati masu, a znam da nisu svi navijači huligani i kriminalci. Ne znam da li je neko pod istragom, ali ja ih se ne plašim", naveo je Vujošević. Možete pogledati snimak gostovanja trenera KK Partizan Duška Vujoševića u "Kažiprstu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: