Zabranjene posete klinikama

U Klinici za infektivne bolesti i klinikama za endokrinologiju, ginekologiju i akušerstvo KC Vojvodine zbog pojave novog gripa potpuno su obustavljene posete.

Izvor: B92

Petak, 06.11.2009.

10:53

Default images

Portparolka Kliničkog centra Gordana Umićević kaže da su u svim ostalim klinikama posete pacijentima dozvoljene, ali su na snazi mere predostrožnosti koje je propisalo Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

"To znači da pacijente može tokom dana posetiti samo jedan član uže porodice, uz kratko zadržavanje", rekla je Gordana Umićević i dodala da posete nisu dozvoljene osobama za koje se posumnja da imaju bilo kakvih respiratornih problema.

S obzirom na to da se zbog pojave novog gripa H1N1 poslednjih dana u ambulantu Klinike za infektivne bolesti obraćalo u proseku po 70 Novosađana, iz te klinike je upućen apel građanima da ne paniče i da svako ko posumnja da se zarazio novim gripom najpre ode do izabranog lekara.

U Domu zdravlja "Novi Sad" otvorene su i dve specijalne ambulante za sve pacijetne kod kojih se posumnja da boluju od novog gipa. Ambulanta za odrasle je na Bulevaru Mihajla Pupina 23, dok je ambulanta za decu u objektu "Jovan Jovanović Zmaj" u Ulici Zmaja Ognjena Vuka.

U Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici kažu da posete pacijentima nisu zabranjene, ali su ograničene i svi posetioci moraju proći kontrolu kod zdravstvenog osoblja.

"Vodimo evidenciju na ulazu u sva odeljenja, dok na Odeljenje kardiohirurgije može doći samo jedan član najuže porodice pacijenata. Svima se pre ulaska u odeljenje prethodno proverava i zdravstveni status", rekao je Beti portparol Instututa Goran Trajkovski.

Prema njegovim rečima, o svemu tome detaljno su obavešteni i pacijenti i posetioci putem informatora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: