"1389" traži zaštitu od Rusije

Predstavnici pokreta “1389”, čiju je zabranu tražilo republičko Tužilaštvo, traže zaštitu od Ambasade Rusije. U Ambasadi ne žele da komentarišu te zahteve.

Izvor: B92

Petak, 02.10.2009.

15:10

Default images

Ataše za stampu Ruske ambasade Julija Ašina rekla je za B92 da je nakratko primila predstavnike pokreta "1389" i da je saslušala njihove zahteve, ali da ne želi da ih komentariše i da se meša u unutrašnje odnose Srbije.

"Ne želim da komentarišem da li treba zabraniti pokret '1389' i kakve su njihove namere, jer ne znam kakve dokaze policija ima protiv njih", rekla je ataše za štampu Ambasade Rusije.

Nekoliko članova tog pokreta okupilo se danas ispred ambasade Rusije, a zatim ih je, prema njihovoj tvrdnji, primio ataše za štampu.

Oni su ambasadoru Aleksandru Konuzinu poklonili majicu sa likom premijera Rusije Vladimira Putina.

Razlog odlaska u rusku ambasadu je, prema rečima člana pokreta “1389”, Srđana Krunića, to što je policija pri pretresu stanova vođa "1389", pored pištolja i pancira, kako tvrde, zaplenila i majice sa Putinovim likom.

Krunić je rekao da su od ambasadora Konuzina zatražili da reaguje protiv, kako je naveo, provokacija i iskušenja, koji ugrožavaju rusko-srpske odnose.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: