Mladenović: DS vrši pritisak

Demokratska stranka "vrši veliki pritisak" na sve stranke da u opštini Voždovac ne formiraju koaliciju sa SNS i koalicijom oko DSS, tvrdi Andreja Mladenović.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 03.08.2009.

13:42

Default images

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović rekao je da je Srpska napredna stranka preuzela na sebe da o formiranju vlasti u opštini Vožovac pregovara sa strankama oko Socijalističke partije Srbije (SPS), ali da prema saznanjima DSS, još nema odgovora od socijalista.

"Naša koalicija, u kojoj su Nova Srbija i Narodna partija, postigla je načelan dogovor sa SNS-om o formiranju vlasti u Zemunu, gde je vlast i formirana, i na Voždovcu. SNS je po tom našem, ranijem dogovoru, uzela na sebe da pokuša da se sa koalicijom oko SPS-a dogovori i na Voždovcu", rekao je Mladenović.

On je naveo da DS "vrši veliki pritisak" na odbornike i na sve stranke, a posebno na one koje su sa njom u koaliciji na gradskom i republičkom nivou da ne ulaze u koaliciju sa SNS-om i koalicijom oko DSS-a.

"Sigurno je da za Voždovac čekamo do 10. avgusta za kada je zakazana konstitutivna sednica, a 14. avgusta je, mislim, rok za konstituisanje skupštine. Videćemo da li će doći do toga. DSS i koalicija koja je oko nas pristupiće na konstruktivan način tome i nadam se da ćemo imati formiranu vlast i u Voždovcu, kao i u opštini Zemun", rekao je Mladenović.

Dačić: Saradnja sa DS-om je prioritet

Koalicija sa DS je prioritet za SPS i na lokalnom nivou, ali gde to nije moguće, razgovaramo i sa drugim strankama, kaže lider SPS Ivica Dačić.

"Smatramo da bi bilo neodgovorno prema građanima da se lokalni izbori ponavljaju. Stav SPS je da zajedno sa PUPS i Jedinstvenom Srbijom, posle dobrih rezultata na lokalnim izborima, razgovaramo sa svim strankama koje su dobile odbornike u opštinskim skupštinama", rekao je Dačić.

On je podsetio da je to bio princip prilikom razgovora o formiranju vlasti u opštini Zemun, a biće primenjen i u slučaju Voždovca, gde je rok za konstituisanje vlasti 14. avgust.

"Ne znam zašto su te dve opštine dobile toliko veliku važnost, jer je SPS, zajedno sa PUPS i JS, na vlasti u više od 110 opština u Srbiji, i to u veoma raznolikim koalicijama", naglasio je Dačić.

On je ukazao na činjenicu da su i druge stranke formirale "raznolike" koalicije u lokalnim samoupravama i naveo primer da je i D S S, kao i SNS, u nekim opštinama u koaliciji sa DS.

Dačić smatra da pitanje koalicija treba "prebaciti na normalan teren" i da bi razgovori o formiranju lokalnih vlasti, pa i u opštini Voždovac, trebalo da se vode na nivoima opštinskih i gradskih odbora stranaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: