Cerić u poseti Kosovu

Reis-ul-ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić boraviće od 5. do 9. avgusta na Kosovu, na poziv Islamske zajednice Kosova i Foruma bošnjaka Kosova.

Izvor: B92

Petak, 31.07.2009.

09:49

Default images

Cerić će se tokom posete sastati sa kosovskim zvaničnicima i predsednikom Fatmirom Sejdijuom, navodi se u saopštenju Islamske zajednice Kosova.

U planu je poseta Bošnjacima prizrenske i opštine Dragaš, a Cerić će na Forumu Bošnjaka, bošnjačkoj krovnoj organizaciji nevladinog sektora na Kosovu, govoriti na temu "Položaj i saradnja Bošnjaka u regionu".

Očekuje se da će Forumu prisustvovati predstavnici bošnjačke zajednice iz Makedonije, Crne Gore, Sandžaka i Albanije.

Na Kosovu živi pedesetak hiljada Bošnjaka, najviše u Prizrenu, Dragašu, Peći i Mitrovici, a još toliko ih je od devedesetih napustilo domove i živi u nekoj od zapadnoevropskih zemalja, uglavnom u Švajcarskoj i Nemačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: