Dulić: Program masovne stanogradnje

Ministar Oliver Dulić najavio je da će Vlada do kraja nedelje predstaviti program masovne stanogradnje, koji će građanima omogućiti kupovinu jeftinijih stanova.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.07.2009.

13:53

Default images

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić je, na otvaranju proizvodnog pogona fabrike "Stražilovo", rekao da program predviđa da opštine ustupaju građevinsko zemljište, obezbede brže dobijanje građevinskih dozvola i infrastrukturno opremanje zemljišta.

Prema njegovim rečima, u taj program bi mogla da se uključi i Vojska Srbije, koja bi takođe ustupila slobodno građevinsko zemljište.

Dulić je naveo da građevinske firme moraju da odustanu od "ogromnog profita" i shvate da cena kvadrata u ovom momentu nije realna, jer ne postoji tolika tražnja.

"Država i banke podsticaće tražnju, tako što će država davati subvencije za stambene kredite građanima, a banke će pomoći građevinskim firmama da počnu gradnju stanova", rekao je Dulić.

Kako je naveo, program će biti realizovan u saradnji sa Ministarstvom ekonomije.

Prema njegovim rečima, građevinska industrija u Srbiji u ovoj godini beleži pad od 16 odsto, što u znatnoj meri doprinosi i smanjenju BDP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: