Kosovo pristupilo MMF-u i SB

Predsednik Kosova Fatmir Sejdiu i premijer Hašim Tači potpisali su u Stejt departmentu u Vašingtonu pristupnicu Kosova MMF-u i Svetskoj banci (SB).

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.06.2009.

20:39

Default images

Predsednik Sejdiu je rekao da će Kosovo disciplinovano sprovoditi politiku Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), dok je premijer Tači kazao da je to zajednički uspeh ne samo Kosova već i onih koji su ga podržavali na putu ka nezavisnosti i učlanjenju u najznačajnije finansijske institucije.

Kosovo je postalo članica MMF-a početkom maja dok je početkom ovog meseca primljeno i u Svetsku banku.

Za prijem Kosova u ove najznačajnije finansijske institucije glas je dao veći broj zemalja od onih koje su priznale Kosovo, što se u Prištini tumači nagoveštajem da će i te zemlje u bliskoj buducnosti priznati njegovu nezavisnost.

Najviši zvanični Kosova danas su se sreli sa predsednikom Svetske banke, Robertom Zelikom i generalnim direktorom MMF-a Dominik Stros Kanom.

U delegaciji Kosova pri potpisivanju sporazuma bili su i ministar inostranih poslova Skender Hiseni i ministar finansija i privrede Ahmet Salja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: