Iliću prihvatljivi socijalisti

Lider Nove Srbije Velimir Ilić izjavio da je za tu stranku prihvatljivo da se o formiranju vlasti u Zemunu razgovara i s koalicijom okupljenom oko socijalista.

Izvor: B92

Petak, 26.06.2009.

00:10

Default images

Ilić je naveo da je NS za to da počnu razgovori o programu buduće koalicije i da je njegova stranka, ako se svi usaglase o programu, za takvu koaliciju. On je rekao za NIN da se NS zalaže za to da što pre budu formirane lokalne vlati u Zemunu i Voždovcu i da je zato pristala na saradnju sa naprednjacima.

"Ali ne želimo da budemo iskorišćeni za jednokratnu upotrebu. Želimo da napravimo dogovor za Zemun i Voždovac, ali i za celu Srbiju. Da postignemo dogovor da zajedničkom akcijom izdejstvujemo vanredne izbore", rekao je Ilić u intervjuu nedeljniku NIN.

Lider NS-a je istakao da bi, zbog budućnosti Srbije, radikali i naprednjaci, pored svih nesuglasica, trebalo da sarađuju.

"Daleko od toga da ja tražim od Šešelja da se miri sa Nikolićem. Tražim samo da im od stranke bude bitnija Srbija. A svi se slažemo da ova vlada vodi u propast", rekao je Ilić.

On je kazao da se sa Šešeljem čuo nedavno i da on i dalje insistira da mu naprednjaci prvo vrate mandate u Skupštini Srbije.

"Razumem, ga ali sam mu rekao da je to u ovom trenutku nerealno i da bi za Srbiju bilo dobro da pokušamo da pronađemo drugo rešenje, ako je ikako moguće", kazao je Ilić i dodao da je za njega prihvatljivo da se o formiranju vlasti u opštini Zemun razgovara i sa koalicijom okupljenom oko socijalista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: