Čekajući jeftiniji avioprevoz

Tek kada Srbija bude na beloj šengenskoj listi treba očekivati veće interesovanje niskobudžetnih aviokompanija za naše tržište, pišu "Večernje novosti".

Izvor: B92

Četvrtak, 30.04.2009.

01:58

Default images

Za sada dozvole vazduhoplovnih vlasti Srbije imaju samo tri strane loukost kompanije: nemačka "Džermani vinks" i norveške "Norvidžan er šatl" i "Nordvik er link".

Takođe, kada u Skupštini bude ratifikovan Sporazum o otvorenom nebu, Direktorat civilnog vazduhoplovstva će svim loukost kompanijama, koje budu zainteresovane a ispunjavaju uslove, odobriti da lete iz Srbije.

Tada će i građani Srbije dobiti mogućnost da lete u inostranstvo po neuporedivo nižim cenama.

“Nijedna država neće dozvoliti da njihove državljane prevoze strane čarter avio-kompanije, ukoliko domaće imaju kapacitete i interes. To je i jedan od razloga što turske i egipatske kompanije nisu dobile dozvole da lete iz Beograda”, kažu u Direktoratu.

Oni takođe navode da su mahom sve loukost kompanije koje su tražile i dobile dozvolu da lete iz Beograda. Ima, međutim, izuzetaka.

“Odbili smo kompaniju Nikija Laude jer sa Austrijom imamo takav međudržavni sporazum da mogu da lete samo "Jat" i "Austrija erlajns", i niko treći ne može da dobije dozvolu”, navode u Direktoratu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: