Novi predlog Hrvatskoj i Sloveniji

Komesar EU za proširenje Oli Ren predstavio je novi predlog za rešavanje graničnog spora Slovenije i Hrvatske koji je blokirao pridruživanje Hrvatske Uniji.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.03.2009.

01:13

Default images

Ren je izjavio da će dve strane razmotriti predlog i da planiraju da se sastanu sledeće nedelje. Detalji tog predloga nisu obelodanjeni.

Ren je dodao da Evropska komisija spor Slovenije i Hrvatske smatra bilateralnim pitanjem, ali da će pokušati da posreduje kako bi održala pridruživanje Hrvatske u vreme dok opada podrška širenju Unije.

Ren je na konferenciji za novinare rekao da nisu izgubljene šanse da Hrvatska pristupne pregovore završi 2009. godine, ali je ocenio da "sat otkucava" i pozvao Zagreb da nastavi sprovođenje neophodnih reformi.

O sporu Ljubljane i Zagreba, kao i o širim planovima za proširenje EU na zapadnom Balkanu, biće reči i na sastanku ministara spoljnih poslova zemalja članica EU u petak i subotu u Češkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: