"Naprednjaci će biti umereni"

Srpska napredna stranka vodiće umerenu politiku i biće otvorena za saradnju sa celim svetom, poručili su Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 08.10.2008.

15:28

Default images

Na prvoj zajedničkoj konferenciji za novinare u novim prostorijama u centru Beograda, doskorašnji funkcioneri radikala Nikolić i Vučić ocenili su da će naprednjaci već za nekoliko meseci postati pojedinačno najjača stranka i da će to dokazati na sledećim izborima.

Program naprednjaka biće sličan onom koji je Srpska radikalna stranka sprovodila poslednje tri godine. Naprednjaci veruju da će najveći deo biračkog tela prihvatiti i razmeti novu, umerenu politku dojučerašnjih radikala.

Konferencija je bila prilika da se prvi put od raskola u radikalnoj stranci zajedno pojave Nikolić i Vučić. Novinare je zanimalo kako to da dojučerašnje stranačke kolege koje su uvredama obasipale Nikoliću, Vućića gotovo i ne spominju.

“Najveći odijum je bio na mene. Kada sam pozivao Vućića da mi se priključi, hteo sam da i on malo ponese toga tereta, ali eto… Počeće, ne brinte, znam ja njih”, rekao je Nikolić.

Naprednjaci su prilično optimistični kada je u pitanju politička budućnost njihove stranke.

Aleksandar Vučić kaže da će za šest meseci biti vodeća stranka u Srbiji.

Naprednjaci navode da se već prijavilo 10.000 građana koji će biti osnivači partije, a do osnivačke skupštine zakazane za 21. oktobar očekuju da će ih biti 50.000.

Prvo pojavljivanje pred novniarima naprednjaci su proslavili uz bogato posluženje i šamapanjac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: