Svedočenja u istrazi protiv Džajića

U Okružnom sudu u Beogradu saslušana su četvorica svedoka u okviru istrage protiv trojice funkcionera Fudbalskog kluba "Crvena zvezda".

Izvor: B92

Sreda, 25.06.2008.

13:56

Default images

Dragan Džajić, Vladimir Cvetković i Miloš Marinković sumnjiče se da su protivpravno prisvajali novac od transfera fudbalera tog kluba u strane timove.

Članovi Upravnog odbora tog kluba od 1999. do 2004. godine, Bogdan Tirnanić i Božidar Cerović, nekadašnji šef računovodstva tog kluba Mića Vranješ i Radivoje Lazarević iz Fudbalskog saveza Beograda, svedočili su pred istražnim sudijom u vezi sa transferima fudbalera Nemanje Vidića i Perice Ognjenovića.

Osumnjičenim funkcionerima fudbalskog kluba "Crvena zvezda" Draganu Džajiću, Vladimiru Cvetkoviću i Milošu Marinkoviću pritvor je više puta produžavan zbog mogućnosti da u toku istrage utiču na svedoke koji nisu saslušani pred istražnim sudijom.

Oni su uhapšeni 5. februara, a poslednjom odlukom Vrhovnog suda Srbije 5. maja im je produžen pritvor za još dva meseca.

Saslušanje svedoka nastaviće se u utorak 1. jula, a narednog dana zakazano je svedočenje fudbalera Perice Ognjenovića.

Cvetković i Marinković su u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu, dok se Džajić od 23. aprila nalazi na lečenju na VMA.

Protiv Džajića, Cvetkovića i Marinkovića 7. februara je pokrenuta istraga zbog sumnje da su protivpravno prisvojili 5,1 miliona evra prilikom transfera fudbalera Gorana Drulića u "Real Saragosu" 2001. godine.

Istraga protiv Džajića i Cvetkovića kasnije je proširena i zbog sumnje da su od transfera fudbalera Zorana Njeguša u madridski "Atletiko" protivpravno prisvojili tri i po miliona maraka.

Okružni sud u Beogradu istragu protiv Džajića i Marinkovića potom je proširio i zbog sumnje da su od transfera Nemanje Vidića u moskovski "Spartak", protivpravno prisvojili dva miliona evra.

Poslednja odluka o proširenju istrage protiv Džajića i Cvetkovića doneta je zbog sumnje da su protivpravno prisvojili milion dolara od transfera fudbalera tog kluba Perice Ognjenovića u madridski "Real".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: