Cvetković: Možda i zaduživanje

Ministar finansija Mirko Cvetković upozorio je da će Srbija morati da se zadužuje ukoliko ne bude investicija i ako se ne realizuju neke od velikih privatizacija.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 04.06.2008.

09:10

Default images

Cvetković je rekao da će za tri meseca u državnoj kasi biti manjka novca ukoliko do tada ne dođe do većih privatizacija. Usled takvog stanja u budžetu i rasta cene energenata, inflacija bi mogla dostići 12 procenata, rekao je ministar, potvrđujući procene centralne banke.

Cvetković je u izjavi RTS-u naveo da bi problem sa nedostatkom novca mogao da se izbegne ukoliko se završi neka od privatizacija, poput NIS-a ili RTB-a Bor.

On je podsetio da je prodaja NIS-a deo energetskog sporazuma sa Rusima, a da se za RTB Bor radi nova strategija nakon dva neuspela tendera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: