Hag: Obmanjujući komentari

Haški tribunal izrazio "zabrinutost" zbog "obmanjujućih komentara" nekih zvaničnika u Srbiji povodom oslobađajuće presude izrečene Ramušu Haradinaju.

Izvor: B92

Sreda, 09.04.2008.

17:23

Default images

Predstavnica suda Nerma Jelačić nazvala je "netačnim" tvrdnje nekih srpskih zvaničnika da je ubijeno više svedoka protiv Haradinaja koji su bili u zaštitnom programu Tribunala. "Takve neodgovorne izjave nemaju drugu svrhu nego da ispolitizuju rad Tribunala", koji pridaje ogromnu važnost bezbednosti i dobrobiti svedoka, naznačila je Jelačićeva.

U osvrtu na pozive funkcionera u Beogradu da se preispita svrha postojanja Tribunala, Jelačićeva je ocenila da je 15 godina posle formiranja Tribunala - čija je legitimtnost utvrđena rezolucijama Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija - "pomalo smešno dovoditi u pitanje njegovo postojanje".

"Tribunal nije političko telo. Presude suda donete su na osnovu dokaza koji su pred njim izvedeni", rekla je Jelačićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: