Šarančić: Modernizacija železnica

Uskoro će biti raspisan tender za modernizaciju putničkog saobraćaja u vrednosti od 10 miliona evra, najavio Milanko Šarančić.

Izvor: B92

Petak, 29.02.2008.

14:15

Default images

Generalni direktor Železnica je na Sajmu turizma u Beogradu rekao da će biti nabavljeno 20 turističkih vagona, od čega 12 spavaćih i osam kušet kola. Oni će biti uključeni pre svega u saobraćaj na pruzi prema Baru, a zatim i prema Subotici i Nišu.

Napominjući da je ove godine planirana modernizacija celog železničkog sistema, Šarančić je rekao da je u toku nabavka višesistemskih lokomotiva koje biti korišćene i van granica Srbije.

On je najavio da će biti nabavljeno deset novih manevarskih lokomotiva, kao i deset dizel garnitura.

Do kraja godine predviđa se i nabavka 772 teretna vagona.

Šarančić je rekao da će se više koristiti turistički vozovi "Romantika" i "Plavi voz" i dodao da u toku ove godine neće više biti poskupljenja železničkog prevoza, jer su cene na železnici već povećane od 10 do 20 posto, prvi put posle tri i po godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: