SUSRET TACI-DJINDJIC KRAJEM JULA?

Izvor: B92

Utorak, 17.07.2001.

11:02

Default images
Premijer Srbije Zoran Djindjic izjavio je za “Glas javnosti” da je zadovoljan spremnoscu lidera kosovskih Albanaca Hasima Tacija i Agima Cekua za razgovor o sudbini vise od 1.300 otetih Srba. Djindjic je naglasio da je vazno da razgovori pocnu i da je njemu svejedno gde ce se sresti s liderima kosmetskih Albanaca, napominjuci da bi do susreta moglo da dodje izmedju 22. jula i 5. avgusta. "Ucinicemo sve da se rasvetli sudbina nestalih. Zato smo spremni za direktnu saradnju s nekadasnjim liderima OVK, jer sve sto je o tom velikom problemu do sada islo preko medjunarodnih organizacija nije dalo rezultate", rekao je on. "Medjunarodna zajednica za 2 godine nije resila pitanje nestalih i pitanje je da li je u stanju da to uradi", zakljucio je Djindjic. List prenosi albanske izvore koji tvrde da su se Taci i Ceku nacelno slozili da se sastanu sa srpskim premijerom, uslovljavajuci susret "odrzavanjem na neutralnom terenu". Izvori navode da je do dogovora o susretu doslo nakon serije telefonskih razgovora Tacija i Djindjica, javlja Fonet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: