Utorak, 08.05.2007.

11:25

Drnovšek sredinom maja na Kosovu

Predsednik Slovenije Janez Drnovšek će 15. maja, na dan vojske Slovenije, posetiti slovenačke vojnike na Kosovu.

Izvor: B92

Default images

Drnovšek će posetiti slovenačke vojnike u Peći, na Kosovu, a tokom te posete neće davati izjave, javlja slovenačka novinska agencija STA. Slovenački vojnici su 25. februara preuzeli svoje područje nadzora u okviru međunarodnih mirovnih snaga. To je do sada najveći kontingent slovenačkih vojnika, na nivou bataljona, koji je poslat u inostranstvo.

Čak 600 vojnika nalazi se u području Zapad, gde su slovenački vojnici preuzeli kontrolu od italijanskog kontingenta.

Od tog broja, 500 vojnika su pripadnici 10. motorizovanog bataljona i rade u okviru formacije Sokol, dok ostalih 100 pripadnika slovenačkog kontingenta čine pripadnici vojne policije, veterinarske i medicinske grupe, logističke jedinice, helikopterske grupe, grupe za vezu, inženjersko odeljenje, kao i oficiri i podificiri, koji rade u okviru višenacionalnih komandi na Kosovu.

Pod operativnom komandom Vojske Slovenije prvi put se nalaze i strani vojnici, jer je u formaciju Sokol uključena i četa od 150 mađarskih vojnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: