"Velika eksplozija u centru Evrope"; Lavrov najavio "prasak": Alarmantna situacija na KiM

Situacija oko zaoštravanja sukoba Srbije i Kosova je alarmantna, i izgleda da se sprema "veliki prasak" u centru Evrope, izjavio je Sergej Lavrov.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.05.2023.

12:52

EPA-EFE/Peter Foley

''Velika eksplozija se sprema u centru Evrope. Upravo na mestu gde je 1999. godine NATO izvršio agresiju na Jugoslaviju kršeći sve zamislive principe Helsinškog završnog akta i dokumenata OEBS -a, što još jednom naglašava da je ono što se danas dešava u svetu geopolitičke prirode i da je potrebno geopolitičko rešenje'', rekao je Lavrov.

On je ocenio da kada se govori o Evropi, potrebno je obezbediti ''jednaku i nedeljivu'' bezbednost za sve zemlje, što bi značilo da nijedan blok, pa, kako je rekao, ni NATO, nema pravo da zahteva dominaciju u tom delu sveta.

Takozvana kosovska policija nasilno je u petak upala u zgrade četiri opštine na severu KiM - Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću, upotrebivši suzavac, dimne i šok bombe protiv Srba koji su pokušali da je spreče da uđe u opštinske prostorije.

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da Vojska Srbije do petka ostaje u najvišem stepenu borbene gotovosti, a da će danas do 14 časova biti potpuno raspoređene formacije vojske duž administrativne linije.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: