Utorak, 14.03.2023.

10:28

Skandal: Funkcioner Vučića i Srbiju poredi s Hitlerom

Poslanik SDA u Predstavničkom domu parlamenta BiH, Šemsudin Mehmedović, predsednika Srbije uporedio sa Adolfom Hitlerom, a Srbiju s nacističkom Nemačkom.

Izvor: Srpskainfo

Skandal: Funkcioner Vučića i Srbiju poredi s Hitlerom
FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIÆ

Mehmedović je to objavio na svom Fejsbuk profilu, što su preneli brojni sarajevski mediji, a koji je takođe izazvao oštje reakcije i osude javnosti.

U navedenoj objavi, Mehmedović je, između ostalog, presdednika Srbije Aleksandra Vučića uporedio s vođom nacističkog Trećeg rajha.

“BiH je država i biće, sa ili bez Dodika i njegovih sledbenika! I u slučaju ‘izlaska na Egej u Grčkoj uključujući luku Solun’, što je Hitler obećao Srbiji ukoliko dođe do ‘bilo kakvih teritorijalnih promena na Balkanu’, kao i u slučaju pitanja državne imovine i funkcionalnosti BiH, velikosrpski program uvkek vodi isti motiv, ‘uzimanje u posed, a onda i u vlasništvo teritorije drugih zemalja i imovine na njoj’. Ne treba sumnjati da je Srbija u nekom drugom razvoju situacije dobila ‘izlaz na Egejsko more, uključujući Solun’ da na tim područjima ne bi bilo više od pet odsto grčkog stanovništva i da bi Beograd doneo zakon o nepokretnoj imovini Srbije, koji bi se protezao na te teritorije u Grčkoj”, napisao je Mehmedović.

On, između ostalog, tvrdi da “nema te zemlje na Balkanu koja je sigurna od pošasti koja je iz želje za pljačkom iz Beograda pokrenula i vodila jedan svetski i četiri balkanska rata i inspirisala Hitlera” za, kako je rekao, program besomučnog naoružavanja iz budžetskog deficita i potom vojne napade na uspavane susede, koji je, prema njegovim rečima, doveo do ponovnog svetskog sukoba i holokousta kojem je Srbija, tvrdi Mehmedović, dala zapažen doprinos, preneo je portal Srpskainfo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

12 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

17 h

Podeli: