U "floridi" kišovito i nestabilno

Oni koji se odluče da kupe automobile Zastave, mogu očekivati razne probleme, korisnici nezadovoljni servisnom službom.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.10.2006.

07:37

Default images

U fabrici automobila iz Kragujevca željno očekuju da počnu da sklapaju "zastavu 10", odnosno nekadašnji "fijat punto". Do tada će proizvoditi uvek popularne modele "juga" i "floride“. Međutim, mnogi vlasnici tih automobila ukazuju na probleme prilikom korišćenja.

"Zastavu ’floridu’ sam kupio krajem decembra prošle godine i još uvek je pod garancijom. E sad, kakve probleme imam... Odakle da krenem. Pa, čim sam izašao sa parkinga, recimo 200 metara, ispao je deo koji je povezan na menjač“, priča Dejan Šegan, asistent na Hemijskom fakultetu u Beogradu.

On je naveo da jedna od vrata na kolima ne mogu da se otvore, a da pri odlasku u autoperionicu voda curi u unutrašnjost vozila. "Nisam platio da mi motor radi do 8.000 km, niti da mi menjač 'crkne' na pet, i još da prokišnjava, da otpada farba, mislim da se vrata ne otvaraju, zatvaraju", kaže on.
"Zastava 10" (Biljana Maksiæ)
Slaven Soldo, rukovodilac putničkog servisa u firmi Zastava promet, kaže da dobijaju standardne reklamacije za vozila: "Zna se desiti neotvaranje vrata, nekad da zablokira, neka sitne stvari koje otklonimo jako brzo."

"Desi se ponekad motor, neka sitnica na menjaču, i to su stvari koje obično čekaju dvadesetak dana, jer je malo procedura i takva, ali u 99,9 odsto se ispoštuje sve u zakonskom roku od 45 dana", kaže on.

Međutim, Dejan Šegan kaže da odnos servisne službe u Zastavi odslikava tu firmu: "Uopšte i ne znam koga sam dobijao, zapravo i nisam dobijao. Od te servisne službe ja sam dobijao sekretarice kroz jedan period od tri meseca, po sistemu: 'Šef je zauzet, šef na godišnjem odmoru, šef je valjda ponovo na sastanku...'"

To je potvrdio i poziv direktoru postprodaje u kragujevačkoj Zastavi, gde se javila sekretarica i rekla: "Najbolje bi bilo da se vi javite sutra. Zato što stvarno danas ima puno sastanaka i ja ne znam kada će to da se završi. I njegov zamenik je na sastanku."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: