Crna Gora: Počelo je

Nekoliko desetina građana okupilo se sinoć u Pljevljima i Beranama u znak protesta zbog predloga koalicije "Crno na bijelo" da bude formirana manjinska vlada.

Izvor: B92

Utorak, 18.01.2022.

06:50

Crna Gora: Počelo je
Mehaniq/Depositphotos/Ilustracija

Skup u Pljevljima održan je ispred zgrade opštine.

Okupljanje je proteklo mirno, bez ijednog povika ili parole, a okupljeni su se zadržali oko pola sata, prenosi Radio-televizija Crne Gore.

Poziv na mirno okupljanje objavljen je na društvenoj mreži Fejsbuk pod sloganom "Pljevljaci brane izbornu volju".

Deo građana i funkcionera jednog broja partija iz vlasti okupili su se večeras ispred zgrade opštine Berane, protestujući zbog predloga o formiranju manjinske vlade.

Oni su poručili da su odlučni da odbrane izbornu volju građana iz avgusta 2020. godine, navodi Radio-televizija Crne Gore.

Podsetimo, u jeku prošlih velikih protesta u Crnoj Gori, u okviru kojih su održavane i litije SPC, održani su izbori, na kojima je pobedu odnela široka opoziciona koalicija, a s vlasti je svrgnuta dugogodišnja vladajuća partija Mila Đukanovića DPS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: