"Komite" ponovo u akciji: Blokirali centar Cetinja, zahtevaju ostavke, policija oko manastira FOTO/VIDEO

Na Dvorskom trgu na Cetinju u nedelju je održan protest komita nezadovoljnih policijskom akcijom prošlog vikenda.

Izvor: B92

Nedelja, 12.09.2021.

18:00

Default images

Tada je sprečeno nasilje tokom ceremonije ustoličenja mitropolita Joanikija kojem je prisustvovao i patrijarh srpski Porfirije.

Oni tvrde da ih je policija proteklog vikenda "trovala suzavcima, tukla gumenim mecima, pendrecima i gađala šok bombama".

Zbog toga, kako su naveli u Belvederskom proglasu, pročitanom na mestu gde su demonstranti prošle nedelje postavili barikade, poručili su da neće pristati na navodna ponižavanja, obespravljenja, progon, brutalnu represiju i kršenja ustavom zagarantovanih prava. Oni su pozvali premijera Zdravka Krivokapića i vicepremijera Dritana Abazovića da podnesu ostavke i prihvate se odgovornosti za, kako su naveli, represiju i nezapamćeno nasilje nad svojim građanima.

Pozvali su i predstavnike bezbednosnog sektora da podnesu ostavke zbog navodne zloupotrebe policijskih i vojnih resursa protiv svojih građana, a u korist crkvene organizacije tuđe države.

Policija je zbog protesta postavila barikade u blizini Cetinjskog manastira. Zaštitna ograda postavljena je oko Biljarde.

Kako javljaju crnogorski mediji, na skupu su bili i predstavnici pojedinih opozicionih partija i pripadnici kanonski nepriznate takozvane Crnogorske pravoslavne crkve, među kojima i samozvani mitropolit Miraš Dedeić.

Demonstranti su nosili crnogorske zastave i zastave sa likom Krsta Popovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: