Više od 5.000 novozaraženih

Prema najnovijim podacima, u Srbiji je u poslednja 24 sata otkriveno još 5.069 novozaražennih kovidom 19.

Izvor: B92

Utorak, 07.09.2021.

15:00

Više od 5.000 novozaraženih
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bg

Preminulo je 23 osobe.

Na respiratorima se nalazi 121 pacijent. U Srbiji se epidemiološka situacija pogoršava, a lekari upozoravaju da građani treba ozbiljno da shvate delta soj jer se pokazalo da ostavlja trajne posledice i da bolest može da se oduži.

Takođe, situacija u školama je ono o čemu se od početka nastave priča i pod budnim je okom celokupne javnosti. Danas je ministarstvo prosvete uputilo dopis osnovnim i srednjim školama o održavanju ekskurzija i nastava u prirodi.

U njemu se navodi da se te aktivnosti mogu održati samo u slučaju da su škola koja organizuje putovanje i sredina u kojoj se putuje u zelenoj zoni, rečeno je danas Tanjugu u tom Ministarstvu.

Stručnjaci apeluju na građane da prime vakcinu i na taj način se zaštite od koronavirusa, ali i napominju da ne preteruju sa vitaminima u želji da ojačaju imunitet, jer to može imati i kontaefekat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: